Ali vam je všeč naš logo? Vas zanima zakaj je ravno tak in kaj pomeni?

ALTERNATIVNA PODPORA MEDICINI:

alternatíven  -vna -o prid. (ȋ) 1. nanašajoč se na alternativo: alternativni predlog; alternativno vprašanje; mnenja so precej alternativna / alternativna možnost; sprejeti alternativno rešitev

Se ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE in URADNA MEDICINA izključujeta? Je alternativa sploh primeren izraz za tradicionalne metode uravnovešanja telesa (Tradicionalna kitajska medicina, ajurveda,…), ki uspešno zdravijo že tisočletja?

Terapevti v naši ordinaciji smo mnenja, da starodavne metode zdravljenja pravzaprav niso neka druga, ALTERNATIVNA možnost, ki nam pomaga do dobrega počutja, temveč kvečjemu prakse, vredne spoštovanja z vidika sprejemanja, kot tudi izvajanja zdravljenja.

Naš cilj in želja je ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE po TKM predstaviti kot možnost, ki je lahko uradni medicini v podporo, ne tekmuje z njo in je ne izpodbija, je ne nadomesti, temveč ji je komplementarna. Želimo si, da bi nekoč tudi uradna medicina alternativnim tehnikam bila V PODPORO in bomo lahko sodelovali v skupnem cilju, pomagati ljudem pri ohranjanju zdravja.

LOGO IN SIMBOLIKA: Logo sestavljata dva simbola. Ker je ena glavnih terapij, katero izvajamo Akupunktna masaža po Penzlu, korenine le-te pa so v teorijah TRADICIONALNE KITAJSKE MEDICINE (TKM), smo se odločili za simbol yin yang, ki predstavlja RAVNOVESJE. Kača v mnogih starodavnih kulturah predstavlja znanje in zdravilno moč narave, na evropskih tleh pa jo prepoznamo ovito okoli palice – Asklepijeva palica, ki simbolizira umetnost zdravilstva. Stari rimljani in grki so Asklepija častili kot boga zdravilstva.

Logo torej predstavlja našo vizijo sinergije med dvema vidikoma medicine (vzhodno in zahodno), kot celostno podporo zdravju. ©