Zhineng Qigong tehnike so odličen podaljšek terapiji Akupunktne masaže po Penzlu. Z enostavnimi vajami pospešite pretok energije po telesu, umirite um in aktivno uporabljate zavest. Ko pospešujete energetski pretok telesa, z zavednim uporabljanjem zavesti (Yi Yuan Ti) pošljete informacije telesnim tkivom in aktivirate samozdravljnje v telesu. Počasi začnete opazovati tudi delovanje vaših starih miselnih vzorcev, ki vam mogoče ne služijo več, ter delovanje vaših čustvenih odzivov na dogodke. Tako postanemo bolj čuječi in prične se zavedna osebnostna rast, s katero se vam jasnijo misli in lažje postavljate in osvajate nove cilje.

Vaš vložek? Naučite se tehnik individualno z učiteljem Zhineng Qigonga in terapevtom APM Andražem Purgerjem, ki vam bo razložil in prikazal teorijo in prakso 1.stopnje Zhineng Qigonga.

Lahko pa se priključite skupinski vadbi z našo sestrsko organizacijo Društvom za kakovost življenja Leteča želva BREZPLAČNO čez celo poletje 2020:

Ponedeljek 19.00 – 20.00 Park Martina Krpana, Domžale

Sreda 18.30 – 19.30 Arboretum Volčji Potok, Radomlje

Potrebujete lahka in udobna oblačila, vodo in voljo do spoznavanja sebe.

 

ZHINENG QIGONG JE NAMENJEN VSEM:

  • Ki bi radi aktivirali samoozdravitvene zmožnosti in se znebili bolečin
  • Ki bi radi zmanjšali vpliv stresa na telo in um
  • Ki bi radi spoznali stare omejujoče miselne vzorce
  • Ki bi radi spoznali svoj Višji jaz
  • Ki bi radi začutili svojo Qi energijo
  • Ki bi radi odkrili svoje potenciale

Qigong je starodavna tradicionalna kitajska veščina uravnovešanja telesa. O uspešnih učinkih izboljšanja počutja, odpornosti telesa, umirjanja uma, izostrenega spomina in sposobnosti osredotočanja poročajo študije iz Kitajske, Evrope in Latinske Amerike. Večja vitalnost, samoobvladovanje čustvenega stanja, občutek notranjega miru in prijetnejši medsebojni odnosi so rezultati, ki spremljajo redno vadbo Qigonga in se izražajo tako pri otrocih in mladih, kot tudi pri odraslih.

Kot okvirno informacijo o temeljih Zhineng Qigonga lahko podamo uradno mnenje kitajskega ministrstva za zdravje in šport, ki je podelilo vadbi Zhineng Qigong naziv najbolj varne in znanstveno podprte Qigong veje. To dotično vejo je iznašel in vzpostavil zdravnik konvencionalne in tradicionalne kitajske medicine, dr. Pang He Ming, ki je različne Qigong stile vadil od ranega otroštva in se uril pri devetnajstih mojstrih.

Nobena od tehnik veje Zhineng Qigong ni religiozno oz. versko pogojena ali usmerjena. Nobena od tehnik ne terja predznanja, vse so ustrezne za katerokoli starostno obdobje in prilagodljive katerikoli fizični predispoziciji in pripravljenosti. Metodičen pristop in nadgrajevanje vadbe zagotavlja učinkovito delovanje, ki se običajno potrjuje z rezultati, opaznimi po približno treh mesecih ustaljene in redne vadbe kot opolnomočenje na  motoričnem, mentalnem, fizičnem in emocionalnem nivoju.

Zhineng Qigong je odgovor na obremenitve današnjega časa, posameznika podpira pri sprostitvi, ohranjanju zdravja in osebnostnem razvoju.

Qigong bi v slovenskem jeziku lahko imenovali ‘urjenje življenjske energije‘.Tako rekreacija kot qigong vsebujeta preobražanje telesa, uma in duha, razlika je ta, da je pri izvajanju rekreacije v ospredju telo, vadba qigong pa stremi k povezanosti vseh treh hkrati: telesa, uma in duha.

VADBA ZHINENG QIGONG

 

INDIVIDUALNA VADBA

Pokličite in se naročite 030 316 016

 

BREZPLAČNA SKUPINSKA VADBA POLETJE 2020

PONEDELJEK 19.00 – 20.00 Park Martina Krpana, Domžale

SREDA 18.30 – 19.30 Arboretum Volčji Potok, Radomlje

Potrebujete lahka in udobna oblačila, vodo in voljo do spoznavanja sebe.

 

Zgodovina Zhineng qigonga

Dr. Pang Ming, zdravnik konvencionalne in strokovnjak tradicionalne kitajske medicine, se je desetletja ukvarjal s preučevanjem različnih metod, posledic in učinkov tradicionalnih qigong stilov. Na temelju fizioloških analiz in najnovejših znanstvenih spoznanj je v osemdesetih letih razvil metodo, kot sintezo teh tisočletnih praks, ki bolje ustreza sodobnemu človeku. To metodo je poimenoval Zhineng.

Vadba Zhineng je bila preizkušana skozi obdobje desetih let v okviru programa centra Hua Xia na Kitajskem. V program so bili vključeni ljudje, ki so bili diagnosticirani z neozdravljivimi boleznimi, kot tudi taki, ki so hoteli le izboljšati svoje počutje in zdravje. Navdušujoči rezultati so prikazali 95 odstotno izboljšanje zdravstvenega stanja vadečih. Ti rezultati so, tako kot teoretična in praktična sinteza znanja Dr. Panga, Zhinengu prislužili sloves varne, resnično uspešne in preproste metode. Maja, leta 1997 je Odbor za vredotenje qigong praks kitajskega ministrstva za šport Zhineneg qigong nagradil s certifikatom, s čimer je postal prva izmed vseh form qigonga s certifikatom, ovrednotenim s strani komiteja.

ZHI pomeni modrost, inteligenco, zavestno voljo. NENG pa sposobnost, potencial, moč, še neodkrite umske sposobnosti.

Zhineng spodbuja pretočno povezanost obeh možganskih hemisfer in spodbuja brezpogojno delovanje naravnega uma. Razširja zavest na tisto, kar ponavadi ostane v senci, spreminja manj funkcionalne poti v možganih, ki so bile utrjene skozi desetletja ponavljajočih se vedenjskih vzorcev in jih nadomešča z novimi, boj učinkovitimi in blagodejnimi za zdravje. Prav tako, kot so monotone rutine sistematično oblikovale poti, po katerih poteka naš način razmišljanja in z njim tudi naši endokrini in biokemični procesi, prav tako lahko drugačna sistematična rutina vzpostavi nove poti in nove načine razmišljanja in zdravstvenega stanja.

Vadba Zhineneg qigong je ustvarjena za množice, vsakdo se je lahko nauči, ne glede na starost, zdravstveno stanje ali versko izpoved. Z rednim izvajanjem krepimo imunski sistem, vitalnost telesa, koncentracijo, moč reguliranja čustvenih stanj, moč uma, hkrati pa negujemo notranji mir, sproščnost ter ljubezen do sebe.

Osnovna ideja je razviti latentne, potencialne sposobnosti in modrost. Del teorije Hun Yuan (teoretično ozadje, ki bi ga lahko prevedli kot »teorija združenega v eno«) se opira na predpostavko, da je človek kot posameznik sistem, narejen iz podsistemov, hkrati pa del širših nadsistemov. V stopnjujočem se zaporedju si lahko predstavljamo: človek narejen iz organov, tkiv, celic in v nasprotni smeri človek, del družine, družbe, človeštva. Kadar v sistemu vsi deli delujejo s pozitivno povratno informacijo, je harmonija zagotovljena.

Če se naučimo, kako pozitivno vplivati na naše življenjske funkcije, lahko dosežemo spremembe, ki se začnejo dogajati v in okoli nas. Zdravje in harmonija sta v takem primeru naravno stanje.

Ustanovitelj Zhineng Qigonga dr. Pang He Ming je avtor osmih verzov, ki so osnova za organizacijo Qi polja v prostoru:

 

Z nogami zakoreninjen v tla,

glava se dotika neba.

Telo se sprosti in um umiri.

Spoštljiv do okolice, v notranji tišini,

um je prosojen, pojava je skromna.

Popolnoma nobene misli ni.

Duh se razteza v neskončnost vesolja,

in hkrati globoko v notranjost žari.

Telo v harmoniji se s Qijem napaja.